Tillsammans växer vi!

Vi söker nu GS till Svenska Cricketförbundet

Av: SCF Kansli

Dela gärna med dig!

Publicerad: juli 10, 2022

Default Feature Image SCF

Svenska Cricketförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och därmed en del av den svenska idrottsrörelsen. I dag har förbundet 76 medlemsföreningar och 6 500 medlemmar över hela Sverige. Vi är idag tre anställda som sitter i fina lokaler tillsammans med RF, SISU och 35 andra specialidrottsförbund i Idrottens Hus, i Stockholm.
Svenska Cricketförbundet har till uppgift att främja cricket i Sverige, i enlighet med idrottens mål och inriktning. Vi gör det genom att administrera, organisera och ständigt utveckla cricket. Utvecklingen bygger på en samlad och samtidigt självstyrande verksamhet, med starka idrottsföreningar samt en utbildningsverksamhet av högsta klass.
Vem är du?
Vi tror att du har erfarenhet från ledande roller som Generalsekreterare/VD/Verksamhetschef eller liknande, i en idéburen och komplex organisation. Du har en förståelse för hur vision, strategi och genomförandeprocesser flyttar verksamheten framåt och hur motivation, delaktighet och Vi-känsla får en organisation att utvecklas och nå uppsatta mål.
För att lyckas i rollen som Svenska Cricketförbundets Generalsekreterare behöver du ha integritet, arbeta lösningsorienterat och ha en god initiativ- och samarbetsförmåga. För att skapa en hållbar och samarbetande ledaskapskultur i en ideell verksamhet, krävs även en prestigelös och flexibel, lyhörd och kommunikativ personlighet.
Meriterande om du har erfarenhet från idrottsvärlden!
Du har relevant eftergymnasial utbildning, dokumenterad ledarerfarenhet och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Generalsekreteraren (GS) ansvarar för kansliets löpande arbetet och utveckling samt dess personal. Du är förbundets ansikte utåt tillsammans med förbundsstyrelsens ordförande och representerar förbundet vid externa kontakter med tex de internationella Cricketförbundet ICC, Riksidrottsförbundet, myndigheter och media. Arbetet som generalsekreterare innebär även att verkställa förbundsstyrelsens beslut och är därför föredragande och sekreterare i förbundsstyrelsen. Ansvarsområdet inkluderar även ekonomi och budget, att söka statliga anslag och projektstöd.
Arbetet som generalsekreterare bjuder på bredd och djup. Du det övergripande ansvaret att leda en komplex organisation med flera verksamhetsområden, regioner och föreningar.
Anställningsvillkor
Tjänsten är en 100 % tillsvidareanställning.
Uppdraget innebär en del resor samt kvälls- och helgarbete. Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuell lönesättning.
Tillträde efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag är den 20 juli 2022. Vi hanterar ansökningarna fortlöpande. Trots att vi har interna kandidater ser vi gärna att flera kandidater söker tjänsten.
 
Vid frågor kontakta Ordförande Dinesh Adhikari.
Ansök genom att mejla ditt cv och personliga brev till Dinesh Adhikari.

Snabbmeny

Börja Spela Cricket

Tävlingsinfo

Spelarstatistik

Förbundsprojekt

Senaste nytt

SCF Webbinarium

Svenska Cricketförbundet kallar härmed till ett webbinarium med anledning av den senaste utvecklingen i förbundet. den 7 apr 2024 13:30 – 14:15 (CEST)Online event Länk

FÖRBUNDSMÖTE 2024

I torsdags den 28:e mars höll SCF sitt årliga Förbundsmöte. Vid mötet diskuterades propositioner, följt av val av personal till styrelsen, valberedningen och disciplinnämnden. Protokollet

Valberedningens förslag – 2024

Dear Members, We are pleased to announce the commencement of the nomination process for candidates to the Swedish Cricket Federation (SCF) Förbundsstyrelse (Board) for the