Tillsammans växer vi!

Cricket För Nybörjare

Cricket För Nybörjare är ett tränarprogram framtagit av Cricket Sweden och ICC. Cricket För Nybörjare är första steget i Cricket Swedens spelarutveckling. Genom cricket kan människor i Sverige förenas och utveckla inte bara de väsentliga förmågorna för att vara aktiva var som helst, när som helst med vem som helst, utan också förmågan att kunna förena sig, inspireras och stärka människor och samhällen. Nybörjarprogrammet har utformats med fokus på s.k “spelifiering”. De upplevelser som människor kommer att ta del av kommer att få dem att försöka bli skickliga på en nivå innan de försöker nästa nivå i inlärningssekvensen. Det tillåter alla människor med alla förmågor att lyckas med det de kommer att lära sig. Tillsammans med spelifiering är vårt väsentliga fokus också byggt på småsidiga upplevelser så att människor får en chans att interagera med cricket vilket resulterar i personlig tillfredsställelse och ett växande förtroende.

Fundamentala rörelser

Springa

springa

fånga

kasta

Tvåhandsgrepp

Syftet med Cricket För Nybörjare

Programmet Cricket För Nybörjare har utformats baserat på forskning, provförsök och feedback från ett globalt samhälle för att ge en rolig första cricketupplevelse för pojkar, flickor, män och kvinnor i skolor och föreningar. Genom detta program kommer deltagarna att bli mer fysiskt aktiva och utveckla sina förmågor som gör det möjligt för dem att förena, inspirera och stärka människor och samhällen.
Cricket är en sport för alla oavsett kön, kulturell bakgrund, religion eller förmåga. Nybörjarprogrammet har utformats för att tillgodose deltagarna med ALLA förmågor samt att handledare och tränare har möjligheten att bli kreativa och leverera den bästa upplevelsen för individen oavsett förmåga.

Komplett startset i plast 500:- inkl. frakt

Spelarutvecklingsplan Utvecklingsstadierna

Cricket Sweden Utbildningsvägar