Svenska damlandslaget – Women’s T20 World Cup pathway 2023!!

Dela gärna med dig!

Publicerad: januari 11, 2023

Svenska damlandslaget – Women’s T20 World Cup pathway 2023!!

Redan den 15 september 2022, informerades SCF Förbundskansli om ett historisk ICC beslut, som vi idag den 11 januari 2023 äntligen kan offentliggöra.

Svenska damlandslaget kommer ingå ICC:s Women’s T20 World Cup pathway och därmed i sommar få möjligheten att spela VM-kvalmatcher – för första gången någonsin!

Denna historiska milstolpe inom svensk crickets historia, öppnar upp för internationella möjligheter för vårt damlandslag och våra nuvarande och framtida spelare. Förhoppningsvis ökar det även exponeringen & intresset för svensk damcricket vilket kan generera fler nya flicklag och damcoacher.

“Jag är otroligt glad för svensk dam- & tjejcrickets skull och är oerhört tacksam för det gedigna arbete som projektledare Waldo Hood har gjort för att sätta Damcricket på kartan och inte minst den hängivenhet som många av cricketklubbarna har visat när det gäller att inkludera dam- & tjejcricket i sin verksamhet” säger en nöjd Monica Söderberg, Generalsekreterare på SCF. “Detta är en ren win-win för alla!” fortsätter hon.

Vi hoppas att många inspireras av detta roliga ICC besked och vi gläds åt alla de nya damlag som har registrerat sig för säsongen 2023. Arbetet med förberedelserna för damlandslaget pågår för fullt under ledning av Landslagsansvarig Qasim Ali och hans team.

Tillsammans växer vi!

Senaste nytt

JPL & RSM Announcement 2023

JPL Announcement 2023 We are pleased to announce Junior Premier League 2023 will commence on Monday 19th June hosted by Alby Zalmi at Norsborg Cricket

Glad Nationaldag!

I dag 6 juni 2023 på nationaldagen fyller Sverige 500 år, sedan Gustav Vasa valdes till kung. Vi önskar er alla en riktigt härlig nationaldag!

Code of Conduct / Uppförandekod

Nu finns vår uppförandekod på BÅDE svenska OCH engelska. Uppförandekoden är ett viktigt policydokument för alla känna till och följa: Svenska Vår uppförandekod är ett

Sista matchen, allt avgörs idag!

Längtar du till din helg och SCF cricketmatcher? Varför inte förbereda din crickethelgen med Internationellt cricket tillsammans med svenskt inslag. Du har möjligheten att följa