SCF Director of Cricket & Head Coach of National Teams utsedd

Dela gärna med dig!

Publicerad: september 9, 2022

Default Feature Image SCF

Det är med stor glädje Svenska Cricketförbundet nu kan meddela att förbundet nyligen tecknat ett flerårigt avtal med QA Sports Management & Qasim Ali i en roll som Director of Cricket på Svenska Cricketförbundet. Qasim har i sommar varit uppskattad Headcoach för Svenska Herrlandslaget och kommer att fortsätta i den rollen när han nu också kommer att axla en större roll inom SCF.

Som Director of Cricket kommer Qasim Ali även att ha huvudansvaret för samtliga SCF landslag i en övergripande Headcoach-funktion. Naturligtvis kommer han även att bygga starka coachteam runt respektive landslag som stöd och garant för den fortsatta utvecklingsresa som våra landslag nu gör på den internationella arenan.

Jag har bara gott att säga om Qasim’s insatser som Headcoach i sommar och är trygg med hans förmåga att bidra i större omfattning på SCF, säger Generalsekreterare Monica Söderberg. I den spännande utvecklingsresa som vi nu gör är det skönt att åter ha flera kompetententa krafter på Förbundskansliet som kan hjälpa till i det viktiga arbetet, avslutar hon.
Nuvarande Headcoach för ungdomslandslaget, Rajan Sharma, har kvar rollen som Headcoach för ungdomslandslaget till dess att hans avtal löper ut. Därefter fortsätter förhoppningsvis det arbetet i en fortsatt senior coachroll för det landslaget. Både Qasim och jag hoppas att han vill fortsätta utveckla och coacha ungdomslandslaget tillsammans med Qasim och därmed tillsammans också bygga ett starkt framtida seniorlandslag på herrsidan. Rajan har varit en ovärderlig resurs inom landslagsverksamheten i sommar, konstaterar Monica, då han inte bara har framgångsrikt lett, utvecklat och coachat vårt U17/U19-landslag på flera turneringar. Hans stöd som mentor för det nya coachteamet på damsidan var också ovärderligt när våra damseniorer för första gången deltog i en internationell turnering och dessutom vann. Det är naturligt att vi vill fortsätta det samarbetet.
Qasim avser nu att bygga upp starka coachteam runt varje landslag och den planeringen redan är igång.

Varmt välkommen till Svenska Cricketförbundet Qasim Ali!

Senaste nytt

Default Feature Image SCF

ICC Census Data 2022

Dear Swedish Umpires and Coaches.  The ICC is requesting Cricket Sweden to provide the data for current umpires and coaches in Sweden. Therefore SCF request

Domarutbildningar

SCF håller på att se över utbildningstrappan och kommer att göras om för att bättre passa våra behov och för att det ska gå i