Tillsammans växer vi!

Lyckad Damträff i Kolsva!

Av: SCF Kansli

Dela gärna med dig!

Publicerad: september 17, 2020

fter månader av väntan på grund av rådande situation med Covid-19 fick i helgen 16 stycken förväntansfulla tjejer äntligen samlas för att delta på damlandslagslägret i Kolsva där Guttsta WCC stod som värd.
Tjejerna, som representerandes av fem olika klubbar runt om i Sverige (Guttsta WCC, Djurgården CC, Alby  Zalmi CC, Göteborg CC och Malmöhus CC) var villiga att delta under helgen för att visa upp hur de ligger till teknikmässigt och fysiskt men även hur de klarar av att samarbeta och läsa spel med tjejer de annars inte är vana att träna med. Med hjälp av coacherna David och Rajan har tjejerna givits möjligheten att utveckla sina svagheter så som styrkor inom cricket. Tjejerna delades in i två lag som under lördagen mötte varandra i två stycken T10-matcher för att sedan göra upp i en T20-final under söndagen.

Neeha Kayani ifrån Djurgårdens cricketförening är en av tjejerna som deltog under helgen.
”- Den här Corona-situationen har ju oroat många och jag är jätteglad över att vi äntligen lyckades få till en träff där så många som 16 tjejer ändå lyckades delta. Helgen har varit över förväntan och vi har fått otroligt mycket hjälp att undvika kollektivtrafik och stora grupperingar. Tack vare ett väl genomtänkt arrangemang kände vi oss väldigt säkra och omhändertagna gällande allt ifrån boende och mat till träning.
Alla vi tjejer uppskattar det här otroligt mycket då det är en viktig erfarenhet, inte bara för de nya tjejerna utan även för de som spelat cricket under en längre tid.
Det har gett oss alla en chans att förstå och uppleva cricket lite mer.
Känslan av att befinna sig på en multikulturell plats där allt och alla räknas som en är en fantastisk känsla.
Det är event som detta som får en att våga steppa upp och lämna sin ”comfort zone” – man utvecklas inte bara inom cricket utan även som person!
Ett speciellt tack till Benn (SCF) som tillsammans med Guttsta WCC såg till att detta blev möjligt att utföra. Även ett stort tack till David och Rajan som vill lägga ner sin tid på att hjälpa och stötta oss tjejer i våran satsning. Jag hoppas att det här kan vara en början på att fler tjejer får upp ögonen för den här fantastiska sporten.”
Nu återstår att välja ut ett antal spelare för att representera Sverige och se till att svensk damcricket sätts på karta 

Snabbmeny

Börja Spela Cricket

Tävlingsinfo

Spelarstatistik

Förbundsprojekt

Senaste nytt

U19- landslagsutagning

Det är med stor glädje vi vill informera om U19- landslagsuttagningen som kommer att äga rum på 3 olika platser enligt nedan: Riktlinjerna från ICC